Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den lilla flickan

Redan som liten hittade den lilla flickan en len
och vacker liten sten nere vid stranden
En vacker grönmelerad sten
En sten som hade slipats av vattnets vågor i flera hundra
miljoner år
Så, så fort som hon fick syn på den uppstod det en
ljuv kärlek
En tillgivelse som inte ens går att beskriva i ord
För de blev till bästa vänner då det räckte med att hon
smekte stenen med sina lena händer för att den
genast skulle ge henne svar på tal
En förtjusande sten som var lika ödmjuk som hal
Så ända sedan hon hittade stenen nere vid stranden
som liten är de nu åtskiljaktiga
En sten som ger henne en trygghetskänsla utan dess like
Plötsligt får hon syn på en ny vacker sten där hon står
och gräver i ett gammalt dike..

Ken Cassel
27/1-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-27 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel