Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla snöfall



Tystnaden föll vit
denna dag
och lade munkavle
på alla växtliga vittnen
om vad som föregått.

Som om ett tystnadslöfte
var avkrävt
för att skapa en möjlighet
till helighet
i begrundan av allt
som måste saknas.

Skapelsen i sin begränsning
ett kloster
vigt åt tystnaden
ett tag.

Kanske antyds
en aning
om vår väsentlighet
bortom, men ändå
med all växtlighet,
en kallelse till helighet
eller bara vardaglighet.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2019-01-27 12:13



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Nära och naturnära inbjudan till det heliga i vardagligheten. Börjar mystikt som ingressen till en kriminalhistoria: munkavle, vittnen, vad som flregått. Sedan skickligt förvandlat till en djupdimension infört i Tarkovskij!- färgat stil: tystnadslöfte avkrävt, associerar till filmen Stalker.
Går villigt ut i snöns tystnad med extra god ledsagare
2019-01-31

  Kim VIP
Ja, lite kan vi ju i alla fall styra vår egen utveckling utan att vara riktiga änglar...
2019-01-28

  Minkki VIP
Bokmärker, här finns mycket att begrunda. Tack för texten!
2019-01-27

  bittemi VIP
Vacker poesi!
2019-01-27

  Maiah VIP
Vackra bilder
2019-01-27

  Änglaögon
Vacker tystnad.
2019-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP