Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aftonbön

Välsignade fader i det blå
jag vill att du ska förstå
att jag med denna aftonbön
vill ha en välförtjänt lön

Jag vill ej några pengar se
men din förmåga kan oss ge
svar på mänsklighetens gåta
älska, glömma och förlåta

Snälla fader du måste oss hjälpa
stoppa dem som tillvaron vill stjälpa
gör så att ingen känner hat
så att alla varelser får mat

Se till att ingen behöver lida
att alla sår slutar att svida
Kan du inte på något sätt
göra så att alla fel blir rätt

Käre fader jag vill dig be
att alla blinda kan få se
gör så att alla krig upphör
att ingen våran jord förstör

Kan du förmå att dela lika
mellan fattiga och rika
hjälp oss att leva och bo
tillsammans här i lugn och ro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 339 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-08 08:48



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Patos-poesi med bönens styrkeyttring! Vi ber! Och tackar för din inspiration!
2023-12-10

  Blomma-Stjärna VIP
den allra bästa bönen och så fint förmedlat i rytm, med rim - och just nu behöver vi verkligen en allsmäktig och barmhärtig Gud Fader - men tyvärr måste vi inse att vi inte har en Fader Vår - inte så...
eller som Nietzsche skrev; Gud är död och människan är misslyckad, vi måste omskapa oss själva, komma över vår girighet och vårt hat, bli bättre, bli övermänniskor!
2023-12-08

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag skulle vilja kalla det mod att skriva en text som denna.
2023-12-08

  Kungskobran VIP
Fint diktat av dig men tyvärr

I had a dream….. I had a dream


2023-12-08

  lodjuret/seglare VIP
Tänka sig att det mesta någon människa verkar kunna be mest en själv om mitt i den eviga rusningen. Be mig dra åt helvete, eftersom jag råkar stå i vägen för annan att rusa vidare och hamna i det helvetets hål jag står så ovetande i vägen för. Texten doftar som den bästa sockerkaka skulle kunna smaka annan, blott den sin törst i stunden nära, släckte med att dricka vann, istället för smaksatt vin direkt ur kannan.
2023-12-08

  Maria Sundelin VIP
En fin bön som jag hoppas blir sann
2023-12-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO