Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntan på livets hemlighet

Det fanns en tid då allting var
så enkelt och så klart
Det fanns en tid allt svarande
för alla var så uppenbart

Det fanns en tid i gångna år
då allting möjligt var
Då herren här på jorden gick
och alla tillgivna svar

Det fanns en plats dit man gick
längs vägen lång och smal
Det fanns en annan trakt också
en mörk och dyster dal

Det kom en tid då ingen mer
människan kunde lita på
En tid ingen tydligt såg
där frågor fanns ändå

Nu finns bara frågor och svar
om livets viktiga ändamål
På inga frågor har vi svar
kvar finns bara svarta hål

Om vi ett svar kan få
ingen säkert detta vet
Med spänning väntar vi ändå
på livets underliga hemlighet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-27 19:43



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin text som tilltalar mig.
2024-01-29

  Maria Sundelin VIP
Många vill ha svar men är inte beredda att söka
2024-01-29

  Kungskobran VIP
Det finns nog svar på det mesta men svaren passar inte alltid.
Fint om livets hemligheter, överraskningar dyker alltid upp bra eller dåliga.
2024-01-28

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärket sitter som fågeln på sin kvist.
2024-01-27

  Blomma-Stjärna VIP
människans sökande efter mål o mening o hoppet om att kunna få besked någonstans ifrån - om från en gud eller från vetenskapen
fint uttryckt
2024-01-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO