Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen kommer att minnas mig

Jag önskar att jag kunde sjunga
så fängslande att alla vill lyssna
Att alla både gamla och unga
vill höra sången en gång till

Jag önskar att jag kunde spela
en skön melodi på handklaver
Med gitarr, trumma eller fela
få glädja människor jag ser

Jag önskar jag en tavla kunde måla
all världens skönhet på en gång
då skulle jag nog aldrig snåla
på färger ur mitt blomsterfång

Jag önskar att jag hade kunnat
mycket mera än det jag kan
det blev dock inte mig förunnat
att få större gåva än någon an

Min sång är falsk och hes är rösten
jag spelar nog fel i varje ton
men ändå är den klena trösten
jag spelar så skönt på grammofon

Jag är ingen duk och ingen pensel
och saknar också ett staffli
för form och färg jag saknar känsel
så något konstverk lär det inte bli

Jag får nog leva som många andra
som lite har och inget kan
så när jag en gång slutar vandra
minns nog ingen vem jag var

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 433 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-12-04 21:17



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Man kommer minnas dig som en mycket fin och omtänksam person:-) Och det är inte fy skam i vår kalla och okänsliga värld!
2023-12-18

  Blomma-Stjärna VIP
Vårt liv är kort och det vi har att ge är kanske inte så mycket sett ur århundrandens perspektiv. Men trots det är din poesi är guld värd för den som läser den nu - och ord består.
Minnet av de flesta av oss lever kvar hos de nära i några år eller dar... (sedan dör ju de i sin tur...)
De som gör historia, de vars påverkan kvarstår länge (om en Einstein, en Bach eller en Hitler för att nämna tre från Tyskland) minns man bara för det de gjort, hur de var minns bara de närmaste (precis som med oss andra).
2023-12-05

  Maria Sundelin VIP
Ord lever länge de med
2023-12-05

  Öknens Ros VIP
Med dina ord du målar en människas liv och tankar, det är väl en skaparkonst i sig, det gör du väldigt bra.
2023-12-05

  Kungskobran VIP
Du har din penna den är underbar
dina dikter på pränt kommer alltid finnas kvar
2023-12-05

  La Magnólia VIP
En fin beskrivning av hur det är att vara människa. De flesta glöms med tiden bort och de namn som minns är oftast just bara namn. Vem personen bakom namnet egentligen var är det ytterst få som vet, om ens någon.
2023-12-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO