Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själslig harmoni

Jag kan ej skriva så bra som förut
förr skrev jag rim i parti och minut
ibland det växer fram en låt
som känns så bra här efteråt

En visa kan ej riktigt färdig bli
förrän den fått en fin melodi
när ord och ton i samklang är
blir allt något som mening bär

Människan älskar ej så som förut
då kunde de älska till natten tog slut
stundom de gör det nog ändå
ty det är möjligt om det finns två

När kärlekslivet har rätt harmoni
blir en kort stund en skön symfoni
dess ton den följer vart man går
av den man ej för mycket får

Melodier ger visan ett eget liv
ömsom stillsam, ömsom intensiv
med kärleken är det likadant
den gör förhållandet mer intressant

En visa om kärlek klingar så spröd
och väcker lust som nyss kändes död
den tränger till hjärtats innersta vrår
och rör vid strängar som klanger får

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 287 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-01-26 07:17



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Visor och låtar
de slår i oss och
når till våra
innersta rum
missar inte en
endaste tum...
Då kan den t o m
vankas och även
tankas vår allra
hemligaste dröm...
dröm...

2022-01-27

  Blomma-Stjärna VIP
får en text från någon känd skald i minnet när jag läser ditt fina kärlekspoem - men minnet flyr mig.... en ros är en ros är en ros - även i en sprucken kruka...
2022-01-26

  lodjuret/seglare VIP
Någon verkar ibland ropa på ett fack, så fort i skivan där blir ett hack, arbete annars kan bli lätt ambivalent, där kan såväl glädje som raseri vara hänt, men på fritiden fatta kanske blott boll eller rack...
2022-01-26

  Feliaxel VIP
Harmoni är något som behövs för själens välmående
2022-01-26

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vacker vemod i din dikt! Ja melodier gervisan ett eget liv
2022-01-26

  Lottie Ålhed VIP
Dikt som rör sig kärleksfullt mellan då och nu
2022-01-26

  Eva Langrath VIP
Vacker text där rimmen flyter fram.
2022-01-26

  Öknens Ros VIP
Nog rimmas det på bra i denna texten! Om kärlek kan det skrivas med tusende ord.
2022-01-26

  Maria Sundelin VIP
Vemodsfullt och vackert
2022-01-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO