Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förortens grepp har släppt


Ute fångar ljuset din uppmärksamhet.
Stegen fryser till is
Din blick stelnar

Du slickar i dig av solens strålar.

Det biter av kyla
Just idag är din själ fri.
Du vill vistas
Och andas minnen
Klara, diffusa
Förträngda eller skarpa som knivens egg

Luften är kall och klar.
Rimfrosten ramar in fönsterrutorna i de slitna betonghusen.

Där inne finns din barndom inkapslad i en evig känsla.

Den skall du bära med dig i vått torrt.
Din tillvaro. Dina plågoandar.
Din skärseld
Serverad på ett rostigt silverfat

Ditt trygga hem är
slaget i spillror
Förpassad i nån annans ägo.
Upplöst och kastat åt vargarna.
För evigt tagen ifrån dig.




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-02-04 08:31



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Avfrostad själ andas in barndomen.
2019-02-04

    ej medlem längre
Väldigt talande.
2019-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP