Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu, nu och nu

Litet barn i världen är dig lik,
Öppnar munnen med ett skrik,
Tårar löper över kinder torra,
Ledan tjuter och magar morra,

Krossad havre med mortelstöt,
I smutsigt vatten läggs i blöt,
Grågul massa blir där till,
Tre stora skedar så tiga hon still,

Tårar torkade och ropen tystade,
Med mat i magen blir leken lystnare,
Spring i benen och kurragömma,
Livet är lätt då man tillåts att glömma,

Fram på kvällen mullrar tjuten åter,
Små barns magar vet hur hunger låter,
En slev gröt om dagen bara,
Krymper Nu, Nu och Nu Guds egen barnaskara




Fri vers av Steppen
Läst 335 gånger
Publicerad 2006-06-20 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Steppen