Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med tummen upp vid motorvägen

står Kalle där och väntar på att någon vänlig själ ska stanna
och ta honom med sig
Ta honom till något ställe som Kalle aldrig har varit på förut
Men bil efter bil bara susar förbi honom
Så då inser Kalle att det är lika så bra att han börjar att gå
istället
Så där går han nu visslandes på en skön melodi, hej och hå
då det plötsligt stannar till en bil mitt framför honom
Och Kalle blir förvånad men samtidigt glad när han märker
att det är en söt ensam liten tjej bakom ratten
Den som kör

Så Kalle tackar och bugar inför henne så som det sig bör
innan han kliver i och sätter sig bredvid henne i bilen
Han tillar
Vad gullig du är som inte bara körde förbi mig som alla de
andra fartdårarna
Så nu undrar jag bara vart du är på väg någonstans
eftersom jag själv bara är ute på villovägar och vandrar lite
Har precis blivit utslängd av min flickvän, Alexandra
Ja, jag vet att jag inte är världens bästa kille många gånger
så jag kan väl inte klaga eller på henne klandra

Den söta tjejen i bilen, säger då
Jag är på väg mot Malmö ifrån Stockholm
Och när jag fick syn på dig, gå där ensam med tummen upp
kom jag att tänka på en skön låt som jag tycker mycket om
Road to hell, med Chris Rea
Så då tänkte jag att det är lika så bra att du följer med mig
så att du slipper bli påkörd av någon annan bil
här bakom mig
Så jag antar att jag bara ville vara lite snäll
Här föresten
Ta dig en halstabblett här om du vill
Ta dig en karamell
För du låter lite hes om rösten
Lite förkyld, kanske

Många mil senare hade hon och jag pratat om allt möjligt
så som om kärlek och hat, där vi båda kom fram till att
de ligger där serverat tätt tillsammans
serverat på ett fat
Och att det är bara varje enskild individ som kan bestämma
själv om hur den vill ha det
Så antingen öppnar man sig helt naket eller så klär man
på sig en massor av kläder för att kyla ner sig,
Gömmer sig på det ställe som man har byggt upp en mur
runt om för att kunna skydda sig själv
På det stället som man har låst in sin egen själ i en bur
bara för att man är rädd och göra bort sig
eller åka på en smäll

Några timmar senare var vi framme vid Malmö då jag
kramade om henne som tacken för en så sällskaplig tur
Ja, jag sa till henne att om hon nu känner för det kan hon
alltid ringa till mig, oavsett tid på dygnet
Jo, jag lovade henne att om hon ringer kommer jag att
genast att svara, för jag kommer snabbt som ögat
att slänga mig på min lur..

Med tummen upp vid motorvägen!

Ken Cassel
22/2-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 55 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-22 08:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel