Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett flöde tankar som kom till skriftad form genom en privat brevkonversation med en någon jag betraktar som en vän men som jag inte känner helt än ... publicerad tidigare här i juni 2013


Något om vänskap ...

Vänskap är inte någonting 
vi väljer i vårt liv 
även om vi så kanske gärna vill tro ... 

Vänskap möter vi i olika former 
under synnerligen varierande 
förutsättningar och omständigheter 
på vägen genom vårt liv som helhet
i allmänhet 
men i vår vardag och det vi gör för stunden
i synnerhet ... 

När vi begåvats med intuition
och lärt oss att lita till den 
blir sannolikheten så mycket större 
att vi känner igen en vän
när och var vi än väl möter någon som 
är 
eller skulle kunna bli
och vara 
en verklig vän ... 


- ... även långt innan 
vi ens på riktigt har fått möta 
och lära känna den ... 

I det vi skriver och förmedlar
i våra flöden här 
visar en del av oss, 
men långt ifrån alla, 
mer än vi tror av och om oss själva ...

- Om vilka vi som människor är ... 

När vi sedan skriftas vid
mer direkt med varandra 
- antingen som en konsekvens
av det vi läst 
men också 
när vi tar kontakt och utväxlar tankar 
på grund av någonting helt annat ... 

... så kommer det att handla mer 
om närvaro och mental förmåga 
till uppmärksamhet/perception
än om intuition 
för att vi ska kunna känna
om det är en bekant 
eller
en potentiell vän
man funnit i denna person ... 

Kram 
Peter 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-02-23 22:05



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Om det jag förmedlar eller får mig förmedlat förankras enligt mina intentioner i vardagssymbiosen med
mina vänner fördjupas relationerna.

I slutändan blir många ord överflödiga
eftersom gester och menande blickar
säger det mesta.

2019-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP