Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att drabbas av svackor i livet har faktiskt en nyttofunktion ty det tvingar dig att se vilka som är dina verkliga vänner och ger dig möjlighet till sanering och revision ...


När du ser ...

... det du ej såg igår
här och nu
mitt ibland alla dessa vänner
som säger att de dig känner
men likväl ej visar ett endaste spår
som ens antyder att de vare sig
vill eller förmår

att vare sig dig eller din situation förstå ...

Då bör du förlåta dig själv
när du känner 
att ditt val av vänner
lämnar en hel del över
att önska inför hur
du väljer bland dem du känner
vilka du i ditt liv verkligen behöver
och bör bjuda in som vänner ...

Ty vänskap 
är lite som föräldrarskap
om än de i grunden
saknar varje egentligt släktskap ...

... eftersom de skiljer sig 
fundamentalt från varandra ...

Men även om barn 
ej väljer sina föräldrar
så kan de
och har så rätt till att
avstå fortsatt kontakt
när de utifrån 
åldershabilitet
når den dag de får sin myndighet ...

Vänner som vänner 
blott utifrån
läpparnas bekännelse är
bör vi därför välja 
att behandla precis så där ...

... så som barn gör
med föräldrar som inte är ...

Om du vill få riktigt goda vänner
i det liv du lever och verkar i
räcker det inte med 
att själv så ock vara en verkligt god vän ...

- Du måste så även lyssna till din intuition
och våga lita till att du äger rätten till
att enbart välja vänner som 
du känner verkligen dig 
tycker om och bryr sig om
oavsett din aktuella status 
eller övriga livssituation ...

Att acceptera vänner
som enbart finns för dig
när de ser och känner
att du äger potential
för att de ska gå med vinst
och eller få andra fördelar
om de visar att de är dina vänner ...

... är att göra dig själv till torsk ...

Ty en sådan situation
kan inte annat än liknas vid
ett slags avancerad omvänd
lyxprostitution ...

 

 

__________________________
Tidigare publicerad här i juni 2013
men det förmedlade budskapets 
mening och innebörd
torde sakna bäst före datum.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-02-26 05:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tungt lass det där:) Känner mig lite träffad här. Kram Peter
2019-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP