Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
pretentiöst och smärtsamt


spelar roll

vaknar med olust i kroppen, går och lägger mig med ångest
ett ständigt kretslopp
försöker ifrågasätta mina tankar, så som jag ska lära mig att göra, men vet inte vilka frågor jag ska ställa eller vilka tankar jag ska tro på
allt är inlärt
kanske är allt för sent

det känns inte som att någon förstår vad jag syftar på,
när jag undrar vad det är för mening med det
vad är poängen? säger jag och varken skrattar eller gråter
kanske har de inte vågat tänka tanken själva,
kanske har de skjutit undan den,
kanske har de aldrig behövt snudda vid den

skriver till en vän att jag vill flytta härifrån, lalla runt på en strand, försöka hitta mig själv
vara nitton år och backpacka i asien kanske
eller så vill jag göra fel, alla fel,
kyssa någon jag inte borde kyssa, gå hem med någon jag inte borde gå hem med, dricka mer än vad som är rimligt, bränna alla mina pengar
dansa på bardiskar och låta vakterna bära ut mig
skratta dem rakt i ansiktet, visa att jag inte bryr mig ett skit

men jag bryr mig kanske för mycket egentligen
blir politiskt deprimerad, vill att alla ska vara lika, värda lika mycket
stoppar huvudet i det plastfyllda havet, konsumerar trots att jag vet att jag borde sluta, drömmer om turkost vatten och sandstränder trots att flygplan förstör jorden
och vill rädda alla som har varit utsatta för sexuellt våld men kan inte ens rädda mig själv,
hur lever man?

letar djupt i mig själv efter svar, försöker hitta mina drömmar
kanske följa någon slags passion,
alla måste finna sin egen mening sägs det

hos mig är det bara bottenlöst och svart




Fri vers (Fri form) av julia.s
Läst 222 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-02-26 10:47



Bookmark and Share


  Novemberrus
du är alltid bra!
2019-02-26

  Domenico VIP
Inte alls pretentiöst!
Snarare en mycket klar spegling av den där ständigt repriserade inre oron och tryckande lusten att spräcka ramarna,fyrkantigheten...
Ifrågasättandet av alltet jagar ständigt människan...på gott och ont...men lämnar ngt kvar - en stigande insikt och ett klarare öga...


2019-02-26
  > Nästa text
< Föregående

julia.s
julia.s