Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det man ej vet, saknas ej...

Jag gick ensam till dansen
min väninna hade ångrat sig...

Jag satte mig vid ett tomt bord
beställde in en kopp kaffe, då hör
jag en flickas röst bakom mig,
hon frågar om hon får sitta vid
mitt bord, visst sa jag...

Hon sätter sig, tänder snabbt en cigarett
samtidigt som hon ser sig runt om
i lokalen, nå´n hälsar på henne,
hon hälsar tillbaka... Vi byter några
ord... Men hennes blickar går långt
bort över lokalen... Hon ser sig noga
om... Men jag tycker hennes blickar
slår hårt i väggarna...

Nu är askkoppen redan full med fimpar...

Jag tänkte fråga henne, om hon letar efter
nå´n viss person, men hon hann före mig
hon sa till mig: -Vad gör du med dina
händer? Jag svarade undrande, jag
gör väl inget med mina händer här
förutom att använda dem när
jag skall dricka kaffe... Ärligt
talat jag förstod inte frågan...
Det sa jag till henne...

Då tittade hon först på mig uppifrån
och ner riktigt noga och sa sen:
- Du röker ju inte! Hur kan du sitta
så kolugnt utan ens en cigarett i
handen... Det lugnar mig att
ha något att göra...

Jag avbröt henne: - Jag spinner planer!
- Va, sa hon, berätta... Då blev jag uppbjuden...
Så blev det sen hela kvällen och hennes
fråga den rann bara ut i sanden...

Jag såg inte mycket av henne sen...
Men fimparna ökade i askkoppen...












Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-27 06:34



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2019-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt