Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag känner så här nu en period


Kotten

Jag tappar mina fjäll
Ett och ett försvinner de,
från en känslobrunnen kropp

Då blottläggs den rena, oskuldsfulla ytan,
av mitt nya, vita frö
Som skall växa till en annorlunda verklighet

Gro mitt vita frö!
Väx till en livsstängel,
och bär mina nya frukter
De som du och jag skall leva av




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 256 gånger
Publicerad 2006-06-21 13:17



Bookmark and Share


  Nessie
Vad fint skrivet! En slags befrielse när man får bort "fjällen" och blottar sitt rena jag och kan börja på ny kula. Dikten känns befriande och har en massa positiv energi.
2006-06-26

    NoMi F
En mycket stark poesi
Gro mitt frö gro
det tog mig direkt
Härlgt vacker poesi
2006-06-23

    Bodil Sandberg
Ja det här kunde bara en sann poet få till...du har förmågan att kunna se poesi i nästan allt!
2006-06-21

  Madjori
Så kreativ du är .....och man kan tänka sig in i det hela...hur kotten öppnar sig och små frön ramlar ner till marken...
och hur något nytt startar...

Ett nytt liv...

Bra Fredrik...
Vännen
Madjori
2006-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö