Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MED FYLLDA SEGEL

På vågen vill jag kliva
med fyllda segel
och fladdrande skot
fly mot det fria
bort mot det nya
.... det har jag inget emot.

Få se blåklädda skyar
okända stränder
fjärran bort
drar jag
till främmande länder
.... inom kort.

Mitt roder
girar och kryssar
en kurs
helt i min smak
för ja vet att jag törs
förgylla min förväntan
med saltstänkta kyssar
då kulingen blåser med fart.

Som kapten är det regel
och min sak
sträcka segel
så stormasten svajar
majestätiskt i knak
spänna skot och vajrar
så skutan över vågen
skjuter med fart
så saligt jag då njuter
navigare necesse est .....
är bäst ...... så klart.




Gurra




Fri vers av gunnnar nylund VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-01 14:40



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Jahaja ! Undrar va som svajar mest med gomseglet fullt av berusande kalk,
om inte en kapten som går i däck.
2019-03-03

    Sefarge VIP
Härlig Freedoms känsla
Så det knakar i masten.
Tack!
;)

2019-03-01

  KattenKin VIP
Härlig text och tanken den för med sig, gillar metaforerna. Glad och förväntansfull. Fint!
2019-03-01

  Feliaxel VIP
Det är nog en fin resa
2019-03-01
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP