Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kommentar till en specifik text av en av mina skrivarvänner i juni 2013 inspirerade mig men kommentaren berör så många fler varför jag ej skriver ut namnet på den jag kommenterat ...


Lite om hur vi kan förverkliga våra drömmar ...

... men också lite om 
vad som gör det så svårt
att få uppleva dem på riktigt
utan att vi antingen
inte ens får chansen till 
att få uppnå det vi vill
eller
att när vi väl får denna möjlighet
förlorar den 
gång på gång på gång ...

En text om Drömmar
satte igång tankarna inom 
och gjorde att jag skrev följande kommentar
vilken jag vill dela med mig av till fler
än den som skrev den berörda kommenterade texten ...

Ibland fungerar vi lite 
minst sagt dysfunktionellt 

när det kommer till 
att förverkliga våra drömmar 

och det där vi innerst inne 
egentligen allra mest önskar och vill ... 

- Rädslan för att förlora 
det vi älskar, tycker om och bryr oss om 

gör många gånger
att vi väljer sådant eller sådana människor 

som det inte gör lika ont att mista
oavsett anledningen 

till att vi kanske dem mister i våra liv ... 

- Precis nästan så som vi stundom gör 
när vi saboterar 

en lycklig situation 
eller något annat positivt skeende i vårt liv 

för att inte riskera 
att någon annan gör det för oss istället ... 


Det gör liksom mindre ont 
när man är förberedd 

och själv har full kontroll 
över det som händer och sker ... 


- För att finna lyckan 
och verkligen få uppleva 

drömmen vi har förverkligad, 
måste vi våga välja 

det eller den 
vi verkligen drömmer om och vill ha ...

... och dessutom våga stanna kvar 
och inte själva 

förstöra det som faktiskt är bra ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-03 13:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP