Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En evig längtan

 

Jag har väntat så länge

nu 

 

Insvept i melankolisk dimma 

 

Jag står ensam bland 

de livsdugliga och 

min svett doftar av inpyrd 

leda

 

Mina nödraketer sågs inte 

av de som var på språng 

 

Jag får inga telefonsamtal 

längre 

från de som jag trodde kände mig 

 

Den ständiga dimman försvagar

mig och jag börjar se märkliga 

mönster 

 

Jag har givit upp nu och 

mörkret tar stryptag på mig 

 

En evig väntan på 

att något ska hända 

 

Insvept i dimma som 

tätnar 

 

En förlorad själ




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 283 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-03-10 19:28

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ett tillstånd man kan fastna i ibland. Hur bra man än har det. Du sätter verkligen ord och mening på melankolin.
2019-03-11

    ej medlem längre
allvarligt talat
man måste vilja dö
för att hitta sin älskade
lagom fungerar inte
2019-03-11

  Respons VIP
En farlig dimma att fastna i. Ett fokus på hindren som döljer möjligheterna till förändring.
2019-03-11

  Blomma-Stjärna VIP
ett tillstånd av limbo - en väntan på Godot? - jag känner trycket, svärtan, hopplösheten - men orden upphör inte trots allt söker orden själen (ej förlorad)
2019-03-11

  AiA Maria den fria
Maktlöshet speglar...

Mörkret vänder till ljuset -du!

Tack!
2019-03-10

  alicja lappalainen VIP
Arne, har du inte glömt rasta din stora vän idag?
2019-03-10

  Öknens Ros VIP
Ett tillstånd präglat av hopplöshet inför livet.
2019-03-10

  Mickelina
Sorg når läsaren. (Mig)
Hoppas det vänder.
Att ljuset återvänder.
2019-03-10

  BenGust VIP
Många befinner sig stundtals i någon sorts icke-atmosfär. Medan andra
aldrig reflekterar mellan sina tagna
steg utan bara marscherar vidare.

2019-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten