Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fuktig tung värme och åskväder på gång ... ... det är förklaringen ... - Ursäkt saknas ... i juli 2013 när detta tillkom och publicerades här tidigare ... - Idag har jag kommit en bra bit längre på vägen mot ett lyckligt liv ...


Detta är sett utifrån ett spökes perspektiv ...

... förmedlat av mig ...

Borde ju veta
att spöken finns
eftersom jag är
smärtsamt medveten om
skillnaden 
utifrån vad jag från
mitt tidigare liv ännu minns ...

... och för att 
jag ännu finns här ...

- Du tog ju faktiskt mitt liv ...

Likväl står jag kvar
här på samma jord
även om jag ej
längre är
densamma jag var förut ...

... innan mitt liv tog slut ...

Men ju mer jag lyckas
befästa i ord
ju mer jag förstår
att du efter alla år
känner viss uppgivenhet
inför att jag ännu är
en man
med viss attraktion
trotts min situation
och lite spöklika belägenhet ...

... Likväl jag ännu är
av kött och blod
med en livsglad själ
som fyller min kropp
med allt mer kraft, energi
och levnadsmod ...

Ett livs levande spöke
vilket gör det stört omöjligt för dig
att ens försöka planera
för att  än mindre
än en gång eliminera 
min existens genom 
någon form av legitimerat mord ...

Rätt cool egentligen
att kunna få finnas kvar ändå
så här efteråt ...

... även om det kostat 
en hel del sorgbearbetning
med tillhörande smärtsamheter, 
kvarhängande dysfunktionaliteter
och inte så lite av
såväl ensamhet, ledsenhet som gråt ...

Men oavsett 
om jag borde betraktas
som ett spöke eller ej
så blir jag för var dag som går
allt mer befriad från
de fortsatta konsekvenserna
av allt det du gjort
och så ännu försöker göra mot mig ...

Känner ingen bitterhet eller hat
om än jag självfallet stundom
kan känna en vrede mot dig
inom hela mig ...

Den ultimata hämnd
som jag planerat
och beslutat mig för
att ge igen för det du gjort mot mig
är ...

... att se till 
att mitt liv blir återställt igen
och att jag blir lycklig
men också underbart kär ...

- Ty genom det att jag ej
direkt hämnas genom
att försöka ge igen
med samma mynt mot dig ...

... vet jag är någonting som i sig
kommer att vara,
bli och förbli
någonting fruktansvärt outhärdligt
att tvingas utstå och leva med för dig ...

 

 

________________________________




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-13 22:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att vara lycklig och tillfreds, ibland behöver vi förlåta det som drog marken undan för oss. Att inte låta sig krossas, att resa sig igen och våga älska sig själv och andra. Men framför allt tilliten till mänskligheten och att godhet måste få ta plats i själen.
Du skriftar fint, kram och ta hand om dig! <3
2019-03-14

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Fuck them demons !
2019-03-13

  Stay Golden
''Demon man, use it for us, we're all composites- hearts are for lending <3''
2019-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP