Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Epok

Efter undergången finns allting kvar
som stillsamma spår i mossan
de ringlande djuren, känselspröten
fjädrarna av koppar
det luktar plåt om dina händer
och sjövattnet längs ryggen när du reser dig upp
krasar av sandkorn och bortglömda timmar
vaxartade snäckor, skärvor av musselskal
släpper från huden då den torkar
du lyfter havsdjup ur minnet
skrumpna små kroppar i pärlemor
myggor dränkta i kåda
faller som smulor där du går
framför dig ligger jorden, orörd




Fri vers av Grävling
Läst 291 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-14 16:31



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fantastisk dikt fylld av metaforer och undran,
Efter undergången finns ädå något kvar
Kommer det tillbaka från havsdjupet,
är det bara minnen?


2019-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling