Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


STYGN

 

se de träder in igenom

hör det skriker ur djupet

känn det smärtar inuti 

upplevelsen av stygn...

 

solen kastar en kaskad

sänder ljuset till huden

ränner in i iriskransen 

pupillerna välvs mörka

vidgas av smärtattacken

 

stygn sätter spår i huden

lyser vita i solbelysning...

mörkt kan minnet vara

 

insidans läkningsprocess

slipar bort trasornas bon

huvudets hjärnvindlingar

likt en boett inrymmer 

alla tiders plåsterförråd

 

de ljusa tankebanornas ro

kärlekens väsenrikes lugn

vänskapens lyktas trygghet

de vänliga ordens högborg

framkallas i en inre biosalong

 

sakta faller stygn ett efter ett

kvar är minnet av tröstefamn

ljuset bleker mörkerskuggorna

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 629 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2019-03-22 14:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastisk!Och grattis till utvald text!Det är du sååå värd !
2019-03-29

  ULJO
Du skriver fantastiskt bra
2019-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP