Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kors och tvärs

Kors och tvärs vill du leva
inte som en kristen följa den enda sanna vägen
inte som en muslim gå den raka vägen

Du kommer från skogen
är inte skapt till människa
kan inte leva som i bur

Vill ut tidigt, känna vittringen av livet
inte som en människa fastna
i meningen med livet

Över ängen mot skogsbrynet på andra sidan
Röra sig mellan världarna
som om det vore den enklaste sak i världen




Fri vers av All my ghosts
Läst 233 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-03-23 16:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänker på filmen Gräns som jag nyligen såg. Avslutningen av dikten lyfter allt en nivå till tycker jag!
2019-03-23
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts