Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I KÖN PÅ IKEA


Stod där och väntade på att få köpa min glass. Såg ut över mina \"medköande\", ett ungt par, hon gravid och han bara tjusigt uppmärksam på hennes behov.
Svärföräldrarna skämtar med henne, hon åtnjuter deras förväntan, deras uppskattning, hon för deras blod vidare. Hon är en del av sonens lycka.
Hon möter dem med ett skratt som vädrar både stolthet, visshet och osäkerhet. Vari består den osäkerhet jag hör? Jag minns, min egen havandelycka och mina egna svärföräldrar.

Osäkerheten föds ur säkerhet om att ynnesten från svärföräldrarna är villkorad. Jag förstår henne så väl, hon vet som vi alla svärdöttrar vet, att harmonin är en spegling av sonens lycka. Är inte sonen lycklig, så är det svärdotterns fel, per automatik. Bitter? Nej då... bara erfaren...




Prosa (Prosapoesi) av BitterSweet
Läst 319 gånger
Publicerad 2006-06-22 11:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BitterSweet
BitterSweet