Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halvnyktra illusioner

deliriumrumba har aldrig varit min vals
men min far däremot
han har gurglat skärselden med öppen mun
till den grad
att lava har runnit ut ur hans kroppsöppningar
han har legat i kvävande krämpor
kommit inspringande till mitt rum mitt i natten
sönderstucken av bålgetingar och uttröttad av
diverse bortomjordiska plågor
"är det mitt nötskal som försluter honom?" tänkte jag då
gång efter gång
"skjut mig i såna fall
här och nu:
pang!"

på andra sidan morgonen vilar en ny dag
den ligger förtöjd strax intill ärren på min rutnätspanna
den bjuder på allsköns illusioner:
nybryggt kaffe
ett glas apelsinjuice
en rykande scones
och en dag innanför arbetslivets outtröttliga silhuett

om jag skulle ge illusionen en chans
iklä mig min finaste kostym och tända
rökelse på kontoret
vanilj invävd i bästa ceylonkanel
och bara låta livet passera revy

eller så fortsätter jag ligga kvar här
i soffan med min söndertrasade illusion
lyssnar till hur Amaroneflaskorna krossas mot väggen
boom,
boom,
boom!




Fri vers av henke_r
Läst 370 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-03-30 18:20



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Stark närvaro i raderna. Du skissar fram dem med detaljrikedom och en stämning som berör mycket.
2019-04-13

    ej medlem längre
Kanske jag skrivit detta tidigare om någon av dina texter. Vad då? Det blir meningslöst att skriva att det här är bra. Det är mer än så. Jag drar mig till och med att skriva: det här kallar jag text. Så vad kan då vara lämpligt? Varför inte poesi, lyrik! Se hur byggstenarna öppnar språket! Hur agenterna fyller upp tolkning och hur de lämnar över till läsaren.
2019-03-31

    ej medlem längre
Mycket bra!
2019-03-31

  objekt3
Gott hantverk bra passager om verkliga problem <3
2019-03-31

    ej medlem längre
Äntligen publicerar du här igen och vilken comeback! Med lysande skärpa skriver du om en krossad illusion om ett ordnat liv av barndomens glasskärvor från spritflaskor. Ytterst skickligt sammansmälts avståndet mellan livet nu och då i ditt starka bildspråk.
2019-03-30

    ej medlem längre
äntligen!

söndertrasad illusion
vardagsslum

plågat perspektiv

boom rakt in


2019-03-30

  Kungskobran VIP
Upplevelse av tragik i spritångor
övergår i morgonens höjdpunkt
skakar om i arbetslivets tristess
med vanilj invävd i
bästa ceylon kanel
Den urdruckna Amarone flaskas trasiga liv
tar en ända med förskräckelse

Fantastisk skildring
2019-03-30
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r