Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stelfrusna snöleoparder

det finns en tid då snön bara yr
då allt av värde samlas utanför den
inglasade världen
och allt bara yr

jag lindar en tjock halsduk om
min köldskadade hals
hättan fläks upp

och jag går

jag marscherar bestämt
med blodsmak i min mun
genom stormens nålsöga
i strid med kameler och sultaner
ett regelrätt blodbad

inget lämnas åt slumpen
inget åt sitt öde

när ingen längre tror på annat än tv-sända
knullhotell i Mexiko och digitala äppelodlingar,
avsäger jag mig mitt medborgarskap

jag går
med
hudflådda
fötter

borrar ner sulorna i den kompakta snön

medan allt bara yr
runt stelfrusna snöleoparder




Fri vers av henke_r
Läst 295 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-08 23:34



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Samtidens fenomen i snyggt komponerade infallsvinklar. Det finns en skön mystik i avrundningen, ett annat kliv mot en annan verklighet.
2019-04-13

  Lottie Ålhed VIP
Fantastisk text helt enkelt!
Uppgivenheten som"När ingen längre tror på ...o.s.v" Igenkänningsfaktorn är stor! Gillar att läsa detta..
2019-04-10

    ej medlem längre
En eldsjäl och modern don Quixote som istället för att slåss mot väderkvarnar, slåss för värden som gått förlorade i en apokalyptisk vinter av "stelfrusna snöleopader". En språklig fullträff och ett fantastiskt snyggt upplägg där varje strof känns fräsch och krispig som den första nysnön.
2019-04-09

  Kungskobran VIP
Ändå så har vi det förbannat bra
2019-04-09

  objekt3
En slags eremit i krig
2019-04-09
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r