Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ferlins fågel

Evigt lyser glöden

i Ferlins cigarett

 

där han står

rak i ryggen

 

i snålblåstens city

 

 

Lyriken lever

mitt i myllret

 

en grå liten fågel

landar på axeln

 

i vårtidens snöglopp

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-09 09:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint diktat av dig. Jag gillar att den grå lilla fågeln landar på axeln, som ett tecken. Överallt kan man finna inspiration, inte minst när man läser andra poeter.
2019-04-11

  Kungskobran VIP
Skrev denna när jag passerade Ferlin en kväll för ett tag sedan

Här står du och fryser.

Jo ser du det beror på att jag är ganska mager om bena.

Kan du inte gå in i Klara kyrka här bakom och värma dig.

Tyvärr prästen släpper inte in mig.

Varför då?

Jag diktade att han var skral och drog in på sitt tal,
det gillade han inte.

Det börjat bli mörkt nu skall vi inte gå till krogen
där borta , jag bjuder.

Jo dagen är ju släkt och om du tittar där borta så
kan du upptäcka både katter och slinkor.

Är det något du ångrar vad du skrivit,

Gud må förlåta mig somliga rader, men det spelar ju
ingen roll för snart bärs jag ändå bort i en billig transport.

Din cigg har ju slocknat, skall jag tända den åt dig.

Tack den skall räcka länge jag är ju fattig och skral.

Häng med nu på krogen därborta jag bjuder

Den fattiga poeten följer gärna med

2019-04-09

    ej medlem längre
Inne i City bara MÅSTE jag passera den här platsen!
2019-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP