Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Titt som tätt tittar djävulen fram

för att måla den blåa himmelen svart
För som i en handvändning blir dag till natt
Och på sin ena axel har han som vanligt sin svarta
älsklings katt, Svarten, som alltid kurrar så glatt

Så medan djävulen är busig och gör en massor av hyss
och är stygg, sjunger änglarna i kör alldeles ovanför
honom i hopp om att väcka guds intresse
I hopp om att gud ska ta tag i djävulen och skaka om
honom
Ta hand om honom
Ruska om honom innan någon stackars sate får sätta
livet till
Innan någon går och dör
Allt på gott och ont
För bland måste det visst hända något ont för att något gott
ska kunna hända
Varför det är så vet jag inte riktigt
Så jag antar att det bara är så
Någon slags balans..

Titt som tätt tittar djävulen fram!

Ken Cassel
9/4-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-09 21:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel