Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i vårsolen


möten på en kaj

ögonen ihoplagda
nosen mellan
framtassarna

du sover djupt
bryggskvalpet
vyssar dig

du reagerar inte
när hugormen
ringlar förbi

inte heller hon
bryr sig
i vårens solsken

det lastas kräftburar
en bit ifrån
snart avgång

då blir man väckt
men båten gungar
lugnt

snart kommer
snarkningar
från ruffen




Fri vers av tom boreland
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-18 20:57

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker mkt om denna. Livet med havet ur en hunds perspektiv. En älskad.
2022-02-18

  överlevaren VIP
Varmt och rogivande skildrat.
2019-04-23

  Sturesdotter
Stämningsfull.
Kan ana ljuden, skvalpet och framför allt lugnet.
2019-04-18
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland