Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Långfredag

Två raka streck. Bara så. Blir till ett hemskt sätt att dö på.

En vågrätt och en på tvären. Söker sig ner till rik, samt den i missären.

Förenar ortodox, protestant, katolik och genomsyrar hela vår kultur och etik.
Ja ur träbalkar och ett par spik, flödar mystik och lyrik.

För vissa, rena dårskapet. För andra, bästa kärleksbudskapet.

Korset! Där jord och himmel blir ett.
En väg trots de spruckna banden, finns nu med den utsträckta handen.




Bunden vers (Rim) av Margo
Läst 412 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-19 21:55



Bookmark and Share


  Margo
Tack! ??
2019-04-20

  stormengudrun VIP
Bra skrivet! Och så sant :-)
2019-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo