Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lätt redigerad repris ifrån 08


Det är väl bara en tidsfråga

Terrorister bombar och skjuter vilt omkring sig i Bombay
Pirater härjar fritt utanför Somalia och kapar ett
och annat fartyg med våld
Självmordsbombare spränger sig själva till döds i Irak
Och det bara för att döda så många människor som möjligt
Det är bara en tidsfråga innan vi i lilla Sverige
blir drabbat av sådant eländes elände
Om vi nu tror att vi är skyddade ifrån sådana
extremister bör vi tänka om
För allt skit som man får läsa om i tidningarna händer
Det verkligen sker
Överallt runt jorden finns det en massor av människor
som gråter, för det sista de gör är att le
Jag förstår dem
För jag vill inte heller vara med om det är några
galningar som går bärshärskar gång
Och det bara för att de tycker att världen inte är som de
vill eller för att världen inte är rättvis
Men jag hoppas att vi i Sverige ska vara befriade
ifrån sådant
För när det väl smäller vill jag helst inte vara där
Jag vill helst bara vara ifred ifrån sådana sorger
och besvär
Men tyvärr
Det är väl bara en tidsfråga innan terroristerna kommer hit
om de nu inte redan är här...

Svaret på den frågan vet vi redan
Drottninggatan * 2 gånger

Ken Cassel
27/11-08. 23/4-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-23 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel