Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till dem som byggde landet


midsommar

jag satte en bukett
framför stenen
med utsikt över fjorden
som gav er en del
av er näring

till ro ro till brattaskär
många fiskar finns det där
vaggades jag över köksgolvet

jag kröp under fördäck
där fanns ett getingbo
medans kuporna tömmdes på hummer
utanför näsbokrok

ni fick era blommor
ni fick eran midsommar
mormor och morfar
ni är borta
men ni lever.




Fri vers av tom boreland
Läst 393 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-23 23:54

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annmargreta
Mycket fint skrivet. Får verkligen
tankarna att sätta igång!
2006-07-11
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland