Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bergslagen bakåtvänt

Tåg susar baklänges
genom fjolårsgräs, röda hus och 

ett växthus i plast
fullt med bilar.

Passerar

rådjurets stadiga blick
i den flyktiga skogen

(så vände vi på världen).

---

Vad hände 
med dem vi skulle älska?
De vi skulle nära
vid våra hem? 

---

Jordens mull,
bortvänd från livet,

trädens rot,
bar för solen,

folkens kåta flyter bort i floden.




Fri vers (Fri form) av Nirak
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-02 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nirak