Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemkom

En kanna söt, tjock grädde, en skiva mörkt bröd
ristningar i bordets blekgula trä
morgonbestyren klirrar
sömnen brinner bakom ladan

fotsulorna mot marken
hud som sakta läker, mjuka spår
mossan som böjs och sviktar åter
som om vi inte varit här

och nästa dag samma spår, samma doft av såpa
plastknivar, svartblanka minnen
tills en stig formats mellan oss
i den sönderslitna jorden




Fri vers av Grävling
Läst 155 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-02 22:57



Bookmark and Share


  danne //
Den här var lite mörk å dyster på något sätt , sätter den där känslan av förlust ,men kanske inte ..
Det finns liksom lite Dan Andersson stämning i texten...något av sorgsen-het
2019-07-02

  Nanna X
Sönderfall och helande är ett återkommande tema i dina sinnliga dikter. Här ovanligt nog inomhus, i köksmiljö.
2019-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling