Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven i januari 2004 - publicerad här tidigare i augusti 2005 - I nuläget då du finns i mitt liv känns framtiden så innerligt mycket mer lovande ...


Nu finns blott framtiden kvar

Livet bjuder
på lustiga piruetter

Minnen från det förgångna
tränger sig oväntat på
och avtecknar bekanta siluetter

För en kort sekund
känns allt precis som förut

innan den smärtsamma
insikten återvänder
med verkligheten om
att ingenting längre
är vad det var

Insikten om
att det förgångna
en gång för alla
nu är slut

... och att nu
finns blott bara
framtiden kvar ...


©Peter Stjerngrim

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-05-05 00:22



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Tiden går har du kunnat släppa iväg dessa känslor eller finns de kvar som på ett snöre med gasfylld ballong?
Det är en mycket fin text. Jag som ibland har lite svårt med för långa dikter. Läste denna med välbehag. Fortsätt att jaga i gömmorna.
2019-05-07

  BenGust VIP
Om vi förutsätter att det förflutna
är det som inte längre verkar och
som vi inte längre styrs av
kan vi lättare märke nuets
perceptionella inverkan.
Och utifrån det kan vi skapa
en annan känsla av närvaro
inför det kommande.






2019-05-05

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man får försöka se framåt istället...hoppfull och fin text...
2019-05-05

  Kungskobran VIP
Do'nt look back there is no future in it
Am ordspråk
2019-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP