Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skaparglädje

Det finns många vägar till
gemenskap.
En typisk sådan är ju ett
äktenskap.
En annan får man genom
medlemskap.
Nu för tiden kan man ingå
partnerskap.
Allmänt sett räcker det med
sällskap.
Mindre vanligt är däremot
borgerskap.
Detsamma gäller nog för
fångenskap.
Ibland förenas man av en
egenskap.
Då uppstår ofta en speciell
vänskap.
Ungefär som att ingå i ett
manskap.
Där krävs normalt även ett
ledarskap.
Övriga i gruppen kan då vara
redskap.
Vill det sig illa finns risk för
djävulskap.
Man kan rent av bli kallad för
boskap.
Nej, hellre då en form av
galenskap.
Det är nästan alltid ett positivt
budskap.
Sprid det gärna till alla våra
landskap.
En synnerligen värdefull
kunskap.
Värdig att uppgraderas till
vetenskap.




Övriga genrer av Nils-Ivar Lindström
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-05 09:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström