Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Förankrad i ett berg


I berget
Graniten
Sitter
Den

En bult

Med en ögla

Mina funderingar
Kring denna
Tar fart

Vem förankrade den?
Hur länge har den suttit där?
Vad för nytta
Funktion
fyllde den?

Rostig är den
Väderbiten
Sliten
Rostbrun

På ett anspråkslöst ställe
Finns den.
På en plats jag älskar
Som
Jag har gått förbi många gånger

Men det är först nu
Jag ser den
Efter alla år.

Den får lite bekräftelse
Lite kärlek
I ett ögonblick av stillhet
När ett regn inleds
Försvinner
Och solen
tittar fram




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-12 09:35



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Den vittnar om fasthet.

Den berättar om vår
avsaknad av en fast punkt.

Den visar på det strävsamma,
slitsamma som förevarit.

Den gestaltar vårt ekorrhjul
underordnat ett robust
samhällssystem.




2019-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP