Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äntligen! ÄNTLIGEN!!!

I årtionden har jag bett
att barn skulle få lära sig
att falla, så om de råkar falla
så vet de lite mer hur de skall
göra med och för sin kropp
bäst, så fallet skadar deras
kropp mindre...

När jag gick i skolan, fick alla
barn där lära sig att simma.
Jag blev inte en duktig simmare
direkt, men när jag var och badade
och helt plötsligt kom ut på djupare
vatten, då blev jag aldrig rädd visste
precis hur jag skulle ta mig in på
det längre vattnet...

Så igår på TV fick jag se ett tio-tal
vuxna personer hålla på att lära sig
konsten att falla, utan att slå sig sönder
och samman...

Äntligen tänkte jag... Bara detta nu
förs över till förskolor och skolor...

När jag har framfört det på olika håll
har jag bara mötts av tystnad...

Men nu har ju någon vaknat...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-15 18:04



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Du var före din tid Ewa! :)
2019-05-16

  ULJO
Borde vara en del av undervisningen i idrott. Fallteknik, simning, kost och att motverka stillasittande
2019-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt