Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkret hade fallit för längesen

i den djupa och täta trollskogen där lilla Pelle just nu
gick helt lost och vilsen och kunde inte hitta
till den stora vägen hem genom snåren
Och han som enligt sin mamma bara måste vara
hemma till middagen klockan fem
Men nu var ju klockan bra mycket mer än åtta då
Pelle i mörkret blev rädd när han sprang på
en liten råtta
Så pass rädd att han sprang in i en stor undanskymd
grotta där trollen visst bodde
För när Pelle fick syn på en av dem så svimmade han
visst av
Tuppade av
För när han sen åter igen vaknade till liv
så låg han på sidan av den stora vägen genom snåren
Och då tänkte han

Fula var trollen men nog så snälla, antar jag
eftersom de bara måste ha burit mig hit
För härifrån så hittar jag ju hem igen
Så tack så mycket för det, snälla troll

Men oj då, vad klockan har blivit mycket
Nästan tolv
Nu måste nog mamma vara jätte skärrad
och orolig för mig
Konstigt
Men det känns som om jag bara måste gå vilse
fler gånger i trollskogen
Gå vilse lite oftare...

Ken Cassel
20/5-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-20 21:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel