Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommarmorgon

Svalan stämmer solen möte
i natten och dagens brytningspunkt
Tar gryende morgon i sitt sköte
över hav som vilar lugnt

Solens ljusa strålar
letar sig förbi tallkronors kvist
Tystnat har våra skålar
lugnet råder i värdens hemvist

Nyfikna troll försiktigt smyger
bland mossa och snårbevuxen skog
Svalan mot solen i öster flyger
och jag är så onykter att hälften vore nog




Fri vers av hawkeye
Läst 1651 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-06-25 16:17



Bookmark and Share


  aol
jag sittermed dig skålar och hör möraföglars sång
2007-06-16

  Emfre
Vackert, svenskt och nyanserat. Längtar efter midsommar!
2006-06-25

    Aliah
Underbart fin dikt på rim! Jag tycker särskilt bra om din inledning! Och självklart de nyfikna trollen! Strålande!
2006-06-25

  Håkan Eklund
fantastiskt trevlig dikt.
inledes lite trist, o jag tänkte att detta blir nog
ännu ett intetsägandes rim-epos. Men dikten är
härlig o skön i sin betraktelse av en stilla morgon.
och avslutande "vers" som blandar in troll o det egna
eländiga tillståndet lyfter allt till femmans höjder. det
blir en favorit!
2006-06-25
  > Nästa text
< Föregående

hawkeye
hawkeye