Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svårigheter

Jag har trevat i mörker
tills morgonen grytt
med bindel för ögonen
har jag alltid flytt
stanna är min svårighet
och mitt största hot
själen vill ha trygghet
och en fastare rot

Jag har sökt efter lycka
men aldrig sett vägen
den är svår att upptäcka
när man är så förlägen
bindeln för ögonen
försvårar min iver
att hitta till grinden
svårigheten jag skriver

Jag har letat efter orden
i böcker och i brev
de suddiga konturerna
blev inget jag skrev
men blecket på bordet
gav en vild fantasi
och med pennan på pränt
kärlekens fina frenesi

Jag är dålig på kärlek
men tiden lärt mig en del
så sökandets irrfärder
har nog inte varit fel
ett ljus på min himmel
har fått mig att förstå
känslor behandlas varsamt
allt är inte ett vimmel

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 359 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-11 18:34



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin dikt om att inte riktigt våga tro på sig själv.
2023-12-20

  Blomma-Stjärna VIP
Fin dikt om svårigheten att känna sig duga till att älska och bli älskad.
Rolig/intressant analys från Kungskobran, som han säger sig ha fått genom AI
2023-12-12

  Maria Sundelin VIP
Träffande om att inte riktigt tro på sig själv
2023-12-12

  lodjuret/seglare VIP
Det är enklare att älska ett djur, som bara behöver omvårdnad och att bli smekt, pussad på o lekt med likt ett barn. Beskrivande text lockar ofta en läsare, så en får tacka för begäret.
2023-12-11

  Kungskobran VIP
AI analys av dikten
Dikten reflekterar över svårigheterna att stanna och finna trygghet. Bilden av att treva i mörkret med bindel för ögonen symboliserar rädsla för förändring och ovilja att möta det okända. Sökandet efter lycka kompliceras av hinder, och skrivandet blir en ventil för kreativitet och självreflektion. Avsnittet om kärlek visar på personlig utveckling och insikt, där sökandets irrfärder blir en nödvändig resa för att förstå och värdesätta livets ljuspunkter.
2023-12-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO