Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Experiment

1.
De små djuren krafsar
i det törstiga mörkret
ska frukter, söta, växa
ur mjuka jordar
kastade pälsar, ömsat skinn
och järvens flämtande andetag
i språnget genom natten

2.
Gjutjärnsgryta, nässelsoppa
mjälla skott och tårar
ett korn av salt i ögonvrån
oljat trä och svala frukter
en hinna av dagsljus över nätternas prakt
sorgens vilda sötma




Fri vers av Grävling
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-31 23:52



Bookmark and Share


  Nanna X
Bitterljuv vår
2019-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling