Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naiva tankar på bussen


Busstankar och händelser om ingenting

1. Om man påstår att Gud skapade världen och människan, måste man i samma mening ställa sig frågan varför Han gjorde det
Problemet är att du kommer få svar som är lika orimliga som frågan i sig och dessutom besvarad av någon som vet lika lite som du själv
Det anses fullt rimligt att tro på en övernaturlig makt men samtidigt orimligt att bortse vetenskapens framsteg
Logiskt sett så borde dem vara varandras motpoler som omöjligt kan förenas

2. Ett foto av jorden sedd från rymden visar en blå kula med lite gröna fläckar
Vad du inte ser är landgränser, utan den mesta landmassan sitter ihop
Ett hem att dela på för allt liv som uppstått just på denna planet
Borde man inte då kunna röra sig fritt i sitt eget hem
Hur skulle man ens kunna ha en åsikt om invandring om inga gränser fanns
Då kan du säga att du bor på jorden om någon frågar dig
Att du är en jordbo från norra halvklotet




Fri vers av R.pupkin
Läst 157 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-13 11:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bry dig inte om fanatikern. Fina tankar!
2019-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Guds logik är vida överlägsen din.


Jag är 100% för gränser. Det finns stöd för dem i Bibeln.

Jag är SVENSK och stolt över det.
2019-06-13
  > Nästa text
< Föregående

R.pupkin
R.pupkin