Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggornas dal

 

 

Solen har 
lämnat 
skuggor

Dalen jag 
vandrar i 
är höljd 
i dunkel

Skuggorna 
slår följe 
med Dimman

Vi vistas där
bland
de rotlösa
ljusskygga 
som aldrig 
sett ljuset

Vandrar
svartklädda
med minnen 
som stinker 
av inpyrd leda

Ingen kan 
urskilja 
skuggor 
bland skuggor

Vi är utgallrade
från livet 
Stumma 
bittra

Vi är dömda
till en evig 
vandring i 
ravinen

Gamarna kretsar 
ovanför oss 
De finner apatin 
aptitretande

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 348 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2019-06-16 17:45

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Stark text om utstötthet och utanförskap
2019-06-17

  ULJO
Det gäller att hålla sig borta från mörkrets korridorer. Kärlekens stig leder inte dit.
2019-06-17

  Blomma-Stjärna VIP
eftersom i skuggornas dal låter bibliskt
tänker jag mig ett visst beskydd för de trasiga
men sedan är det bara gamarna som kretsar ovanför - "De finner apatin aptitretande"
2019-06-16

  AKT VIP
Får en nästan biblisk undergångskänsla av denna.
2019-06-16

  Kungskobran VIP
Erebos mörka dimma
får oss att förnimma
undergångens djupa dalar
där elden aldrig svalnar
där skräck och mörker råder
där livet är på nåder
2019-06-16

  Kungskobran VIP

2019-06-16

  Evelyn Falk Möller VIP
Ja du, dessa gamar som bara tänker på mat....

2019-06-16

  Öknens Ros VIP
Dystert och mörkt.
2019-06-16

  Ulf Carlsson VIP
Känner igen känslan. Tröstar mig med Psaltaren 23:4
2019-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten