Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bjuda till

 

när jag har bjudit till
med brustet hus och städat hjärta
förhärdat mig mot grannarna som klipper gräs
jag är en skamfläck - ogräset i idyllen
men jag har bjudit till
just när jag vinkar av besökarna
då kommer Sanningen och slår sig ner på trappan
Sanningen som supit i tre dagar
luktar som sig bör och vinkar också vänligt
då brister något mer
skrattet bubblar upp i hjälplöshet fast kvävt
då tar jag Sanningen i bilen
bryskt men inte ovänligt och skjutsar honom hem
tänker: jag skiter i att bjuda till
människa och ogräs som jag är
jag överlever
utanför




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 251 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-06-16 17:49



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
kanske utanför är innanför, din penna vandrar inlevande
2019-11-03

    Madeleine Ågren (Maduska)
Dina texter! Jag har varit borta alltför länge från den här sajten. Underbar är din text!
2019-06-17

  Eva Langrath VIP
Fint text om att våga vara sig själv även om man inte ingår i den gängse normen
2019-06-17

  Kungskobran VIP
Utanför eller innanför
jag lever jag dör
det spelar ingen roll
jag går ändå åt mitt eget håll
2019-06-16

  Larz Gustafsson VIP
Utanför - mycket bra!
2019-06-16

  Larz Gustafsson VIP
"The broken hearted many
The open hearted few"
(Cohen)
2019-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger