Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå livsstilssjukdomar, själsliga sår och rädslan för att trampa på några beslutsförmögna ömma tår ... Publicerad här tidigare i juni 2006 - nu 2019 ser utvecklingen ut att gå än mer fel ...


Inte bara ord

Det är inte svårt
att förstå
varför så många
mår som de mår

när deras behov
av
omtanke
vård och omsorg
värderas och varieras
utifrån rådande politik
styrd av budgetrelaterad 
önskestatistik

och optimerande taktik
för effektivare logistik
av prioriterade
behövande
i intervallen mellan
akut förblödande
hjärtflimmer och liknande besvär
utifrån de som är och de som inte är

och mellan

de uppgivna icke-varande
mot kolumnen 
\'\'övriga ännu i livet\'\' svarande
av hopplöshet bedövade
inte sällan själsligt bedrövade
som från all sin självkänsla är berövade
stillatigande
lämnar kön
bockande och nigande
utan protest och skuldbeläggande stön

och de som har haft anständighet
nog att slutgiltigt falla ifrån 
såväl aktuell som framtida statistik
genom att i förenlighet med
retoriskt försvarbar tragik
övergå till kremeringsbar lagervara

som ingen orkar eller vill förklara

Sorgens tårar faller i glömskans brunn
men skiljelinjen mellan verkligheten
och statistiken är väldigt tunn

 i den prioriterade semantiken

den som ingår i den underliggande rabatten
vilken sällan eller aldrig tas upp
i den offentliga debatten

I kvalet inför höstens val
får vi veta hur verkligheten ser ut

att vi lever i den bästa av världar
där livets vatten flödar i strida valbara strömmar

Att påtala hur alltför många upplever hur det är
är blott bara politiskt snedvriden skrämselpropaganda
som inte har något stöd i den nationella statistiken

Ingen
vare sig kvinna, barn eller man
detta rådande faktum ändra kan

Tingens ordning
är som alla säkert redan vet
fastslagna i lag och mer eller mindre reglerad förordning

... men detta är och förblir en officiell hemlighet

utom i våra allra innersta och mest privata drömmar ...

Nej, detta flöde är inte bara ord
det handlar i mångt och mycket om
det där som subventionerar
vad jag oförsiktigt benämner
som 
legitimerade mord!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-06-20 01:38



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Vi lever inte i den bästa av världar bara
för att uppskruvade pratlådor (förlåt,
politiker) häver ur sig det som klingar bra, Bra blir det först när redan mycket
får mindre.
2019-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP