Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon trivs i sitt eget sällskap

För så långt har hon i alla fall kommit med sig själv
att hon numera trivs i sitt eget sällskap
då hon tycker om sig själv
Tror på sig själv
Ja, då hon känner sig själv så väl, då hon är en snäll
och god människa som inte gör en fluga förnär
För det ligger inte i hennes natur att gå runt och vara
allmänt jävlig
Det värsta är att även kossorna är snälla
Så det händer väl att hon kan vara nog så naiv ibland
Vill inte tycka illa om någon
Det felet brukar hon skylla på sin mamma om
Världens snällaste mamma
För hon brukar säga till henne

Att vara allt för snäll har du nog ärvt efter mig
Din naiva morsa
Ja, så man kan få sina törnar ibland
Bli utnyttjad och sviken
I vilket fall som helst
Det är kanske därför som hon har så lätt för att kunna
ta och tycka om andra människor
Vara ganska så öppen
För som någon amerikansk president en gång sa
Vet inte om det var Roosevelt
Det finns inget annat att frukta än fruktan i sig själv
Vilket passar ganska så bra in på henne själv

Så långt har hon i alla fall kommit med sig själv
Att hon trivs i sitt eget sällskap
Men nu undrar hon
Hur långt har ni kommit med er själva?!

Ken Cassel
23/6-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-23 05:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jättefin! Gillar mixen av "dikt och personportätt", att det du skriver har en alldeles egen rytm och är skönt befriad från "hjärta och smärta"!
2019-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel