Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur dikter föds

 

 

 

 

 

 

Idéerna tumlar runt

 

i mitt huvud 

 

 

 

De kommer ut sladdriga 

 

och behöver snurra 

 

i centrifugen

 

 

 

Efter en tid i torkskåpet

 

lyfter jag ut bilderna

 

, stärkta och renade 

 

 

 

Sedan skriver jag 

 

blixtsnabbt ner mina

 

intryck 

 

 

 

En dikt föds 

 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 499 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2019-06-23 09:19

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
spam
2019-07-17

  Rise Little One
Spännande process och jag håller med det i slutet - jag måste skriva blixtsnabbt ner annars försvinner orden.
2019-06-25

    ej medlem längre
Renande ord från Kungen tvättar bort mitt smutsiga sinne
2019-06-25

  ULJO
Så skapas dikter. Så gör jag
2019-06-23

    Sefarge VIP
Före är långsamt
Insmältande
Poesi sedan
Går det fort
Vid själva
Utförandet?
;)
2019-06-23

  Poeten Salvador VIP
Renar dikten?
2019-06-23

  alicja lappalainen VIP
...det låter nästan som hjärntvätt
2019-06-23

  Briza media
Fin liknelse och intresssant att sätta ord på! Kan känna igen det där.
2019-06-23

    Lars Gullberg
man kan nästan ta på orden du skriver.
Så levande. Så närvarande.

Som en nära vän.


2019-06-23

  Öknens Ros VIP
En dikt kan skapas på flera olika sätt.
Din är väldigt "omtumlande".
2019-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten