Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris av mitt tacktal till lärarinnan Liselotte under examensmiddagen efter fullgjord matlagningskurs vid ABF för ett gäng äldre farbröder bl.a. undertecknad. Mammor lärde sällan sina pojkar att laga mat på 30- och 40-talen. Men bättre sent än aldrig.


Matlagningsexamen

Till Liselotte från en mätt och nöjd matlagningskurs vid ABF våren 2009 


I Liselottes skola
vi lärt oss att laga
rätter sagolikt goda
ja som i en saga.

Friterade räkor med chili
och ungspalsternackor
med mandel och honung
gick ej av för hackor.

Av piggvar så smakrik
läckert helkokt i ugn
stillas var smaklök
och magen blir lugn.

Och Lars, Bertil och Stig
kanske blivande kockar
hackat, strimlat och vispat
deras mästerverk lockar.

Ralph, Bernt och Sven.
har med kok legat i
och med härligt biskvibak
i ren och skär frenesi.

Curt och Ulf gjorde chutney
av färsk gurka och lök
och värmde på pannan
så allt gick upp i rök.

Nej, chutneyn blev finfin
till plasternackshalvor
men man måste nog skarva
för att få skrattsalvor.

Med stödjande tillrop
vår Liselotte lett
våra kursaktiviteter
i vårt anletes svett.

Som kronan på verket
vi nu vår bästa stek bjuder
med vårens primörer
som av nyttighet sjuder.

Om för examensmenyn
nu applåder vi få
är det Liselottes förtjänst
det bör Ni underförstå.



 




Fri vers (Fri form) av limerick
Läst 199 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-23 12:20



Bookmark and Share


  mare VIP
Härlig läsning
fin hyllning!
2019-06-25
  > Nästa text
< Föregående

limerick
limerick

Mina favoriter
Hålla truten-limerick