Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanyl

Jag äter aska och skymningsbläck
den rikliga fångsten
fickorna fyllda med gråbo, syrade nätter, speglar
guldpläterade dagar och gräs mellan tänderna
hur många liter mörker ryms i det här rummet
det tätnar längs golvlisterna, under de tunga möblerna
av syntetsammet och minnen
skär ut ögats lins och ersätt den med det ensamma ljuset
jag är två sidor av samma jord
den ovan, den begravda




Fri vers av Grävling
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-23 16:29



Bookmark and Share


    All my ghosts
Älskar slutet.
2019-06-23

  Ulf Carlsson VIP
Associerar till poeter med liknande metaforik som den du använder, sådana som Nils-Åke Hasselmark och Bertil Pettersson. Det är en komplimang!
Läs gärna Hasselmarks "Den orolig sömn" och Petterssons "Den läsandes ensak" och jämför!
2019-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling