Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
landfolket kallar det vågor, vågor finns i dammar och tvättställ


sjöar

det rister i förskeppet
har dragit ner
varven i maskin

sjöarna bryter
över förskeppet
upp mot hyttfönstren

strömmen fräser
runt lillelandsfyren
ger vitt strömskum

förbi fyren
tomt
ingen flagga uppe

vi ska dra 275 kräftburar
i elakt väder
däcket är blött

det rullar
det slingrar
sjöarna reser sig

ser in i vattenbergen
topparna
bryter vitt

tornado tittar
ut över blött däck
en hundnos i hyttdörren

vi arbetar
oss vidare
sjöar och ström

håller upp mot vinden
tomas isar, sätter
ner i rummet

nästa länk
och nästa länk
korgarn fylls


isar igen
läinnanför nidingen
frigolitlådorna fylls kräftor is

is is
kyla
livsmedelssäkerhet

fiskare
livsmedelsaebetare
till sjöss

sjöarna lyfter båten
kräftorna ligger
kallt i is

vi är på havet
sjöarna lyfter
i tvättfatet
leker vågorna
l




Fri vers av tom boreland
Läst 316 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-06-29 22:58

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Också stark dikt.
Med ord som rör sig och dikten; rister, rullar, bryter, fräser, lyfter, leker...
Som en obändig ström flyter dikten.
2022-02-17

  Snöspår
Tack för inblicken i ett annat spännande liv. Intressant innehåll och annorlunda stil. Dina beskrivningar är målande men också mycket konkreta trots dramat som man föreställer sig.
2020-01-02

  HelenaW
En av anledningarna varför jag är en landkrabba..
2019-08-27

  anits VIP
Jag tycker om det du skriver, det är så målande och jag känner närvaron i dina texter.
2019-07-01

    Lena Staaf VIP
Målande. Stark närvaro.
2019-06-30

  Fredrik P. VIP
Naturlig, dramatik. Spännande berättat.
2019-06-30

  SpamPippiL VIP
Ja det är skillnad på sjöar och vågskvalp.
Du kämpar på även i sjöar. Och Tornado med.


2019-06-30
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland