Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan solen värmer

 

När svart sammet ännu

Smeker min kind mjukt

Så är hoppet kvar

 

När glöden från höstträd

Berör tills bredden inte räcker till

Ser hjärtat hopp i horisonten

 

Nattfjärilar kan liknas

Vid mina tankar

När de vilset söker lampans sken

I sommarnatten ljusa löften

 

Mina ögon ser

Tankarna däremot

 

Tankarna

 

De är inte vilsna

De letar

Dofter

Närhet

Från svunna tider

När sommarnatten

ännu var förtrollande

Löftena skimrade också

Svävade i de varma

Första lovande strålarna

Som skingrade

de fuktkalla dimslöjorna

 

Nu lyses de på sin höjd upp av

Månljusets karga skära

Sinnets nycker får knappt färg

Av det likbleka skenet

Som till och med får hopp

att verka livlöst

 

Kanske rinner den tidlösa döden undan

Med mina sista droppar av glöd

När de stilla falnar 

mellan hans benvita knogar

 

Jag hör nu korpen kalla

 




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-05 05:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ